www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from artkele. Make your own badge here.

: artkele : 2008.01.13. 13:36 : Címkék: kérdőjel mitgondol : 2 csepp :

allright

azt hiszem, bárkinek lehet igaza. szubjektív valóságainkat nehéz objektivitással (?) megcáfolni, hiába a tények, ha a külvilág mindenkiben másként él, más mélységben, más végtagokban. kinek a giccs, kinek az erőszak. megismerni, beszélgetni, vitatkozni, kételkedni és fejlődni persze jó. bármennyire is ezt a mindennapi relativizmust vallom, ha személyes szabadságok, jogok korlátozásáról van szó, oda a toleranciám, őszintétlennek érzem az alkalmazkodást, rossz szagúnak az elfogadást, igazabbnak az igazamat. ezzel visszatartva a számomra idegen vélemény szabadságát. itt a csapda. vajon merre a kiút, amikor két szabadság ütközik? a konszenzusban, az anarchiában, a társadalomban, a jogban, az államban? nem tudom. mindenesetre hosszas latolgatást követően közöltem egy nálam jóval  többet megélt, tapasztaltabb emberrel, hogy jogtalannak éreztem a velem szemben tanúsított viselkedését. s akárhogy is nézem, elégtétellel tölt el az, hogy nekem adott igazat...

A bejegyzés trackback címe:

https://artkele.blog.hu/api/trackback/id/tr64295579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" Pataki Ferenc " 2008.01.13. 14:29:49

" ... a toleranciának aktív és energikus, tiltakozó arculatot kell öltenie minden olyan esetben, amikor veszedelem fenyegeti bármelyik ember méltóságát, személyes szuverenitását és önmeghatározási szabadságát, individualitásának megőrzését. "

artkele · http://artkele.blog.hu/ 2008.01.15. 21:32:30

...avagy egy régóta őrzött sms csöngétől? (:
süti beállítások módosítása